جستجو در دایره المعارف شهدا

شهید زین العابدین حسن بیکی

فرازی از وصیت نامه:
شهید زین العابدین  حسن بیکی

 

ویدئو کلیپ مربوطه
Loading the player...

مشخصات فردی

نام و نام خانوادگی :زین العابدین  حسن بیکی
نام پدر :محمد مهدی
تاریخ تولد :۱۳۵۱/۰۱/۲۵
محل تولد :دامغان
شغل :دانش آموز
وضعیت تاهل :مجرد
مسئولیت :تک تیرانداز
سن :۱۶ سال
خانواده چند شهید :دو شهید

شناسنامه شهادت

تاریخ شهادت :۱۳۶۷/۰۵/۰۵
محل شهادت :اسلام آباد غرب
نام عملیات :مرصاد
موضوع شهادت :جبهه
نحوه شهادت :اصابت ترکش به سر

شناسنامه تدفین

کشور :ایران
استان :سمنان
شهر :دامغان
روستا : 
تاریخ تدفین : 
گلزار :گلزار شهدای دامغان

نقشه محل تدفین

زندگی نامه شهید

“بسم رب الشهداءوالصدیقین”

سال هزاروسیصدوپنجاه‌‌ویک خورشیدی در شهرستان دامغان فرزند آخر محمدمهدی حسن‌‌بیکی و صغری حقیری به دنیا میآید. پدر و مادر او را زین‌‌العابدین مینامند و این به دلیل ارادت‌شان به امام چهارم(ع) است.

دوران کودکی را در دامان مادری متدین و پدری سخت‌‌کوش که حرفهاش کشاورزی است سپری میکند. مقطع ابتدایی را در دبستان نهضت اسلامی شهرستان دامغان و مقطع راهنمایی را در مدرسه شهید اختری همان شهرستان با موفقیت پشت سر میگذارد. رشتة تحصیلیاش ریاضی‌‌فیزیک است و دبیرستان قدس شاهد رفت‌‌وآمد هرروزهاش به دبیرستان است.

سال اول دبیرستان عضو بسیج می‌‌شود و از طریق سپاه دامغان طی دو مرحله پس از گذراندن دورة آموزشی به جبهه اعزام میشود.

بار اول او را به منطقة غرب کشور می‌‌فرستند و در عملیات نصر 8 در گروهان پشتیبانی میرزمد. مرحله دوم را در گردان قمربنی‌‌هاشم(ع) است و به منطقة غرب کشور و با مسؤولیت تک‌‌تیرانداز اعزام میشود و در خط پدافندی ارتفاعات شیخ‌‌محمد مستقر میشود. در اواخر این دوره در عملیات مرصاد، هنگام جهاد با گروهک منافقین، ترکشی سرش را مجروح می‌‌کند و به شهادت میرسد.

تاریخ شهادتش پنجم مردادماه سال هزاروسیصدوشصت‌‌وهفت ثبت شده است. مزار شهید زین‌‌العابدین حسن‌‌بیکی در گلزار شهدای دامغان واقع است.

“راهش جاوید  باد”